A Bosch beszállítója lett a Csaba Metál Zrt.

A Bosch beszállítója lett az autóipari alkatrészeket gyártó Csaba Metál Zrt.. A közeljövőben indul el azoknak az alkatrészeknek a szériaszállítása, amelyek gyártását közel hároméves előkészítő munka előzte meg. Az együttműködéshez komoly minőségbiztosítási követelményeknek kellett megfelelnie a békéscsabai cégnek.

A motorvezérlő elektronika öntött alumínium háza készül a Bosch számára a nyomásos alumíniumöntödében. A békéscsabai cégnél már elkezdődött az alkatrészek próbagyártása.  Az új gyártósor üzembe helyezését hároméves előkészítő munka előzte meg.

– Komoly és magas szintű minőségi követelmények vannak a beszállítókkal szemben. Többek között részt kellett vennünk egy beszállítófejlesztési programban, ami azt jelentette, hogy idejöttek a Bosch munkatársai és ellenőrizték a mi folyamatainkat, hogy megfelelnek-e a követelményeknek – mondta el Dobrocsi Nándor, a Csaba Metál Zrt. pénzügyi igazgatója.

A békéscsabai üzemnek ahhoz, hogy a német ipari vállalat beszállítója lehessen speciális minőségellenőrző célgépeket kellett munkába állítania.

A német vállalat motorvezérlő elektronikája szinte minden gépkocsiba belekerül, így a helyi öntöde is nagy potenciált lát az együttműködésben – erről már Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgató-helyettese beszélt. A fémipari cég folyamatosan fejleszti a gyártósorait annak érdekében, hogy megtartsa vevőit és új gazdasági kapcsolatokat is kialakítson.

– Mindenféleképpen úgy gondolom, hogy a saját presztízsünket nagyban növeli. Ugyanis az autóiparban közismert, hogy a Bosch milyen magas szintű elvárásokat támaszt a beszállítóival szemben. Amennyiben ezt meg tudjuk megoldani, úgy gondolom, hogy nemcsak a Boschnál, hanem egyéb területeken is egy új dimenzió nyílhat. Újabb nagyon magas elvárású vevőknek tudunk ezáltal megfelelni – emelte ki Majoros Csaba.

A legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően a vállalat jelenlegi termékeinek 90 százaléka kerül az autóiparba. Közvetlen beszállítói két nagy német autógyártónak, emellett számos olyan cégnek készítenek alkatrészeket, amelyek a piacvezető autógyártóknak szállítanak be.

Milliárdos beruházás a Csaba Metálnál

2015. február 18-án a Csaba Metál Zrt-nél egymilliárd forintos beruházás keretében új üzemcsarnokot avatott fel Áder János köztársasági elnök és Majoros Béla vezérigazgató.
A közel ezer embernek munkát adó cég fő profilja az alumínium-nyomásos öntés, vas- és acélszerkezet gyártás, alvázgyártás, járműalkatrész gyártás és buszgyártás. Az itt gyártott alkatrészek többekközött a BMW és a Volkswagen gyárakhoz is eljutnak.
Majoros Béla, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgatója megemlítette, hogy 2 éve egy hasonló üzemcsarnokot avattak fel. Most ezzel, újabb 3262 négyzetméterrel bővült a létesítmény, mely felerészben uniós támogatásból valósulhatott meg.

Bővebben: Milliárdos beruházás a Csaba Metálnál

Példakép elismerést kapott Majoros Béla az év üzletembere díjátadón

A magyar üzleti és zenei világ élvonalának részvételével rendezték meg a jubileumi, tizedik EY Az év üzletembere program díjátadó gáláját Budapesten 2013.11.16-án. A "Példakép" elismerést Majoros Béla, a Csaba Metál Öntödei Zrt. vezérigazgatója kapta.

Az EY 1986-ban Amerikában indította útjára az Entrepreneur Of The Year (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is odaítélik a kiemelkedő presztízsű kitüntetést.

Az EY világszerte nagy presztízsű üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben egy független bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján.

Bővebben: Példakép elismerést kapott Majoros Béla az év üzletembere díjátadón

A BMW közvetlen beszállítója lett a Csaba Metál

A békéscsabai családi vállalkozás a BMW legújabb prémium autójához gyárt alkatrészeket.

A németországi BMW autógyár közvetlen beszállítója lett a békéscsabai székhelyű, magyar tulajdonú Csaba Metál. A békéscsabai családi vállalkozás a BMW legújabb prémium autójához gyárt alkatrészeket - jelentette be csütörtök délután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Majoros Béla, a cég tulajdonosa sajtótájékoztatón, Békéscsabán.

Varga Mihály kiemelte: a cég példaértékű innovációs megoldásokat fejlesztett ki, a Csaba Metál bizonyítja, hogy a magyar gazdaság az olcsó tömeggyártáson túl képes magas hozzáadott értékű termékek fejlesztésére és előállítására. A vállalkozás 2012-ben 1,25 milliárd forintot fordított a vállalati innováció fejlesztésére, a költségek ötven százalékára nyert vissza nem térítendő támogatást a Gazdasági Operatív Program keretéből.

Bővebben: A BMW közvetlen beszállítója lett a Csaba Metál

Év Befektetője díj

A HITA díjazta a tavalyi év kiemelkedő befektetőit

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2012. március 19-én átadta az "Év Befektetője" díjakat. A Szépművészeti Múzeumban megtartott gála keretében a kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó cégeket díjazta a HITA. Az immáron második alkalommal megítélt díj célja elismerni azon befektetőket, amelyek beruházásukkal legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez. A rendezvényt Dobos Erzsébet, a HITA elnöke nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy minden egyes befektetés önmagán túlmutató jelentőséggel bír, erősíti a Magyarország és a magyar gazdaság iránti bizalmat.

Bővebben: Év Befektetője díj

Átadásra került az új gyártócsarnok Békéscsabán

A Csaba Metál Zrt. békéscsabai telephelyén meglévő, 3799,97 négyzetméteres csarnoképületét újítja fel, kiegészíti egy 4058,22 négyzetméteres új csarnokrésszel, valamint egy 339,31 négyzetméteres új szociális épület építésével fejleszti telephelyét. A projekt részét képezik az alapinfrastrukturális munkálatok is, mint az utak, parkolók építése, transzformátor-ház bővítése, informatikai fejlesztés. A beruházással a könnyűfém-öntési tevékenységet szeretnék fejleszteni, valamint fontos cél a kapacitás-bővítés, mivel a megrendeléseket a jelenlegi gépek már nem tudják kielégíteni. A cég új gépek beszerzésére is sikerrel pályázott a GOP-2011-2.1.3 kiíráson.

Bővebben: Átadásra került az új gyártócsarnok Békéscsabán

Új gép beszerzés pályázat segítségével

A megrendeléseket a jelenlegi gépek már nem tudják kielégíteni.

A cég új gépek beszerzésére is sikerrel pályázott a GOP-2011-2.1.3 kiíráson.

Bővebben: Új gép beszerzés pályázat segítségével

Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása - pályázat

Pályázat neve: TÁMOP-2.3.3.B-09/9 Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása

Projektcíme: Képzési projekt a Csaba Metál Zrt.-nél

Projekt azonosító: TÁMOP-2.3.3/B-09/9-2010-0007

Bővebben: Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása - pályázat

 
 

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.