+36 66 430 881

Csaba Metál Zrt.

.

< Vissza a hírekhez.

A Bosch beszállítója lett a Csaba Metál Zrt.

A Bosch beszállítója lett az autóipari alkatrészeket gyártó Csaba Metál Zrt.. A közeljövőben indul el azoknak az alkatrészeknek a szériaszállítása, amelyek gyártását közel hároméves előkészítő munka előzte meg. Az együttműködéshez komoly minőségbiztosítási követelményeknek kellett megfelelnie a békéscsabai cégnek.

A motorvezérlő elektronika öntött alumínium háza készül a Bosch számára a nyomásos alumíniumöntödében. A békéscsabai cégnél már elkezdődött az alkatrészek próbagyártása.  Az új gyártósor üzembe helyezését hároméves előkészítő munka előzte meg.

– Komoly és magas szintű minőségi követelmények vannak a beszállítókkal szemben. Többek között részt kellett vennünk egy beszállítófejlesztési programban, ami azt jelentette, hogy idejöttek a Bosch munkatársai és ellenőrizték a mi folyamatainkat, hogy megfelelnek-e a követelményeknek – mondta el Dobrocsi Nándor, a Csaba Metál Zrt. pénzügyi igazgatója.

A békéscsabai üzemnek ahhoz, hogy a német ipari vállalat beszállítója lehessen speciális minőségellenőrző célgépeket kellett munkába állítania.

A német vállalat motorvezérlő elektronikája szinte minden gépkocsiba belekerül, így a helyi öntöde is nagy potenciált lát az együttműködésben – erről már Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgató-helyettese beszélt. A fémipari cég folyamatosan fejleszti a gyártósorait annak érdekében, hogy megtartsa vevőit és új gazdasági kapcsolatokat is kialakítson.

– Mindenféleképpen úgy gondolom, hogy a saját presztízsünket nagyban növeli. Ugyanis az autóiparban közismert, hogy a Bosch milyen magas szintű elvárásokat támaszt a beszállítóival szemben. Amennyiben ezt meg tudjuk megoldani, úgy gondolom, hogy nemcsak a Boschnál, hanem egyéb területeken is egy új dimenzió nyílhat. Újabb nagyon magas elvárású vevőknek tudunk ezáltal megfelelni – emelte ki Majoros Csaba.

A legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően a vállalat jelenlegi termékeinek 90 százaléka kerül az autóiparba. Közvetlen beszállítói két nagy német autógyártónak, emellett számos olyan cégnek készítenek alkatrészeket, amelyek a piacvezető autógyártóknak szállítanak be.

Csaba Metál ZRt. • 2023 • minden jog fenntartva Csaba Metál Zrt.